Ταξίδι στην Ιστορία του Κράτους

Το απόλυτο σημείο αναφοράς για την καρδιά της Αθήνας είναι το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη
Απλό και λιτό, το γλυπτό παριστάνει μια γυμνή ανδρική μορφή ενός νεκρού πολεμιστή ξαπλωμένη σε κάποια έξαρση του εδάφους. Αριστερά και δεξιά έχουν χαραχθεί φράσεις από τον Επιτάφιο του Θουκιδίδη. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν στις 25.03.1932 και τη συνολική ευθύνη είχε ο αρχιτέκτονας Εμμ. Λαζαρίδης.
στην πλατεία Συντάγματος. Για εμάς είναι η αφορμή να γνωρίσουμε μία ακόμη πτυχή της πόλης, πέρα από την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς που φυσικά και αυτή θα τη δούμε.
 
Επόμενος σταθμός η Βουλή των Ελλήνων
Η Βουλή των Ελλήνων
Το επιβλητικό κτίριο έχει μακρά ιστορία που συνδέεται άμεσα με την ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Σχεδιάστηκε από τον επίσημο αρχιτέκτονα της βαυαρικής αυλής Φρίντριχ φον Γκαίρτνερ και αποτέλεσε αρχικά τα Ανάκτορα του Όθωνα και του Γεωργίου (1843). Σήμερα είναι η Βουλή των Ελλήνων, ένα διαχρονικό σύμβολο και μέρος της συλλογικής μνήμης.
, η οποία θα ανοίξει για εμάς τις πόρτες της αίθουσας της Ολομέλειας, της Γερουσίας και της αίθουσας «Ελευθερίου Βενιζέλου». Στη Βιβλιοθήκη, μία αίθουσα με άρωμα άλλης εποχής, θα δούμε τις ειδικές συλλογές με γκραβούρες που φιλοξενούνται εκεί, θα ενημερωθούμε για την οργάνωση και τη λειτουργία της Βουλής, και όλα αυτά συντροφιά με καφεδάκι!
 
Παραμένοντας στην καρδιά της Αθήνας, μια μικρή όαση πρασίνου κρυμμένη στην Ηρώδου Αττικού, ο Κήπος του Προεδρικού Μεγάρου
Κήπος Προεδρικού Μεγάρου
Στον εύφορο λαχανόκηπο των Βασιλικών Ανακτόρων χτίστηκε το Ανάκτορο του Διαδόχου. Κατά την αποπεράτωση του Μεγάρου (1897) και τη χάραξη της οδού Ηρώδου Αττικού, ο χώρος που το περιέβαλλε διαμορφώθηκε σε μεγάλο διακοσμητικό κήπο, με σχεδιασμό του Τσίλλερ. Η επιλογή των φυτών πρέπει να έγινε από Έλληνα ειδικό, καθώς τα περισσότερα δένδρα ανήκουν στην ελληνική χλωρίδα.
μας προκαλεί να τον ανακαλύψουμε. Στα 25 περίπου στρέμματά του φιλοξενεί 140 διαφορετικά είδη καλλωπιστικών δένδρων και φυτών, κάποια από τα οποία είναι σπάνια.
 
Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά, η βόλτα στον Εθνικό Κήπο
Εθνικός Κήπος
Οι πάλαι ποτέ κήποι των βασιλικών ανακτόρων ήταν έμπνευση της Βασίλισσας Αμαλίας και δημιουργία του Γερμανού κηπουρού της, Friedrich Schmidt. Το 1839 φυτεύτηκαν 15.000 καλλωπιστικά φυτά που μεταφέρθηκαν από τη Γένοβα, καθώς επίσης και αυτοφυή είδη που μεταφέρθηκαν από το Σούνιο και την Εύβοια.
και τον Κήπο του Ζαππείου που θα ακολουθήσει σίγουρα θα αποζημιώσει φυσιολάτρες και μη! Συνολικά 285 καταπράσινα στρέμματα φιλοξενούν εκατοντάδες είδη δέντρων και φυτών, καθώς και εκπλήξεις που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους, όπως ένα μίνι ζωολογικό κήπο,  μια παιδική χαρά, δύο λιμνούλες, ακόμη και αρχαιολογικά ευρήματα.
 
Και το καλύτερο πάντα για το τέλος! Δροσερό ή ζεστό αφέψημα, ολόφρεσκες σαλάτες με λαχανικά εποχής, ούζο με ή χωρίς μεζέδες, ή ακόμη και πικνίκ  στη σκιά των δέντρων (αρκεί να μας το έχετε ζητήσει έγκαιρα), εσείς αποφασίζετε!